Известие

Collapse
No announcement yet.

Неизяснен шум от двигателя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

И АЗ ГО ИМАМ ТОЗИ ПРОБЛЕМ. НА СТУДЕНО СЕ ЧУВА "ЛЕКО СТЪРЖЕ" ,КАТО НАТИСНА СЪЕДИНИТЕКЯ ИЗЧЕЗВА ,А СЛЕД КАТО ПОРАБОТИ ДВИГАТЕЛЯ ,ШУМА СЕ ГУБИ. МИСЛИХ СИ ,ЧЕ Е АКСИАЛЕН ЛАГЕР ,НО ТОЙ ВИЕ ПО ДРУГ НАЧИН. НЯКОИ МОЖЕ ЛИ ДА КАЖЕ КАКВО Е?
    146/1.4 ТS/ 98
    Alfa Romeo 146/1.4 TS

Comment

Първоначално публикувано от Евгени Генчев
      И АЗ ГО ИМАМ ТОЗИ ПРОБЛЕМ. НА СТУДЕНО СЕ ЧУВА "ЛЕКО СТЪРЖЕ" ,КАТО НАТИСНА СЪЕДИНИТЕКЯ ИЗЧЕЗВА ,А СЛЕД КАТО ПОРАБОТИ ДВИГАТЕЛЯ ,ШУМА СЕ ГУБИ. МИСЛИХ СИ ,ЧЕ Е АКСИАЛЕН ЛАГЕР ,НО ТОЙ ВИЕ ПО ДРУГ НАЧИН. НЯКОИ МОЖЕ ЛИ ДА КАЖЕ КАКВО Е?
      146/1.4 ТS/ 98
      Koлега използването на главни букви за изписване на думите във форумите се счита за викане. Пиши си нормално - без да "викаш"
      2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
      CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Разбит е лагера на първичния вал на скоростната кутия. Това е станало поради това, че не е сменен на време съединителя и колата е карана с много "ряз". Трябва да се свали скоростната кутия и да се смени лагера, защото ако не се направи това ще разбие семеринга, който е пред него и ще изтече маслото.
        97' Alfa Romeo 146 1.4 TS 103 к.с.
        95' FIAT TIPO "Mania" 1.6 i.e. 75 к.с.

Comment

Първоначално публикувано от 4akar
          Разбит е лагера на първичния вал на скоростната кутия. Това е станало поради това, че не е сменен на време съединителя и колата е карана с много "ряз". Трябва да се свали скоростната кутия и да се смени лагера, защото ако не се направи това ще разбие семеринга, който е пред него и ще изтече маслото.
          Лелее колега щом от един такъв пост сложи такава диагноза требе да работиш в канал2001
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Благодаря за закачката, ще ми бъде за урок. Иначе съм имал същия проблем с FIAT TEMPRA и тъй като за да го реша съм си бъркал в джоба ще го помня цял живот. Просто колегата много добре е описал това което се случва с автомобила му, а то напълно съвпада с моите патила.
            97' Alfa Romeo 146 1.4 TS 103 к.с.
            95' FIAT TIPO "Mania" 1.6 i.e. 75 к.с.

Comment

Първоначално публикувано от 4akar
              Благодаря за закачката, ще ми бъде за урок. Иначе съм имал същия проблем с FIAT TEMPRA и тъй като за да го реша съм си бъркал в джоба ще го помня цял живот. Просто колегата много добре е описал това което се случва с автомобила му, а то напълно съвпада с моите патила.
              Абе на мен ми се е случвало не един път ма да ти кажа в 80% от случейте се разминавах с лагер на съединителя Така на слух е много неопределимо. Даже на колегата ултрашок първо като го чух и му казах лагер на скоростите (като теб), ма после го слушахме с едни гуровци и заедно установихме че може би е лагера на съединителя
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Доста шуми малко е дразнещо но нищо не може да се неправи! Всъщност може! 100 лв за сваляне на скоростна кутия и към 15лв за лагер! Но са си излишни пари!
                Alfa 145, 1.6 TS, 120hp, 99'

Comment

Значи казвате -ремонт и това е
                  Mitsubishi Outlander 2.2 4х4 от 12г. -"reliably" now
                  Alfa Romeo 1.9 JTDm от 10г. -"bellissima" - now
                  Alfa Romeo 1.9 JTD от 00г. -"my heart"- ex
                  Fiat Ritmo 1.5 Super от 82г. -"first love"- ex

Comment

Кажете ми добър сервиз в София където могат да ми отстранят този проблем, а и колко струва.
                    Alfa Romeo 146/1.4 TS

Comment

Ами при мен също има такова тракане, но то се появи след като смених съединителя (целия комплект с лагера). Това мисля, че отхвърля теорията за разбития лагер в скоростната кутия. Според един майстор, тракането се дължи на това, че при ниските обороти, двигателя (специално моя) се клати (което май не е много добре) и това създавало усилия във вала на скоростната кутия.... Аз не съм много убеден в това, защото се е случвало да има клатене без тракане и обратното (как звучи само ). Определено обаче и тракането и клатенето се появяват при загряла кола.
                      Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
                      Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
                      Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Еми и при мен е така! Тракането може да бъде отстранено чрез смяна на лагера на съединителя! Мисля че струва около 10-15лв но не съм сигурен че ще може да се намери качествен лагер защото моя съедител го смених преди месец и купих цял комплект! Преди смяната съединителя ми беше тотално заминал но нямаше тракане!
                        Alfa 145, 1.6 TS, 120hp, 99'

Comment

При мен 100% преди смяната всичко си беше ОК. Веднага след смяната си взех колата (вечерта) и първото нещо, което ми направи впечатление беше точно това тракане. Даже да си призная обвиних майстора в началото, но май не е в него вината
                          Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Според мен неможе да е проблема от лагера на съединителя а от ненавременната смяна на съединителя.А вие всички ли си взехте съединител от ТиН на Оборище.Защото ако е от там значи има вариант да има дефект в лагера но ще видим и аз ис взех такъв съединител и в Събота влизам в бокса за смяна па ще видим.
                            П.С.Аз обмислям вариант да си оставя стария лагер ако е читав
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Моя нямам идея от къде е купуван - майстора си го купува....Не мисля, че съм закъснял много със смяната, защото съединителя не буксуваше осезаемо - колата потегляше на 4-та, което не мисля, че може да стане с много износен съединител.... (само при покупката правихме този експеримент)
                              Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Той и на моя не е много късно за смяна ама откакто съм купил колата отделя на челото ми/т.е. много високо/ и скоро започна да боксува но не много
                                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                                X